תזונה לחסר דם
מהו חסר דם עפ"י הרפואה הסינית?
חסר דם הינו מצב נפוץ מאוד, בעיקר אצל נשים, אשר מתבטא בסימפטומים שונים של חולשה בגוף, ולפעמים נותנת תמונה הדומה למצב של אנמיה. חסר דם ברפואה הסינית לאו דווקא מוגדרת כמצב של חסר דם מבחינה מערבית – אנמיה, אלא היא יכולה להיות איכותית או כמותית.
חסר דם כמותי – זהו מצב בה כדוריות הדם האדומות הן מועטות ולא מצליחות לקשור מספיק חמצן. מצב של חסר דם כמותי הינו מצב של אנמיה ברפואה המערבית, כאשר הסימפטומים כוללים: עייפות, חולשה, חיוורון, חוסר שקט נפשי, ועוד.
חסר דם איכותי – זהו מצב שבו כדוריות הדם הן בכמות תקינה, אולם הדם לא מבצע את תפקידו כנדרש. כאשר הדם הוא חלש, הוא מתקשה להגיע אל כל האיברים ואל הרקמות העדינות בכדי להזין אותם, ולכן נראה סימפטומים של חולשה, קור בכפות הידיים ורגליים, ציפורניים שבירות, נשירת שיער, ראיה מטושטשת, חולשה ועייפות כללית, יתכן שיהיו סימפטומים נפשיים כמו דיכאון וחרדה.
אשמח ליעץ ולענות על כל התלבטות או שאלה בנושא , ניתן לפנות אלי ישירות בווטסאפ ואחזור בהקדם (לחץ כאן)
מהם הגורמים לחסר דם?
ישנם גורמים רבים לחסר דם מבחינת הרפואה הסינית, כאשר העיקריים הם:
תזונה לקויה – אנשים צמחוניים או אלו שלא אוכלים מספיק מהמזונות המחזקים דם, יש להם נטייה יותר גדולה לחסר דם.
חולשה של מערכת העיכול – גם מבחינה מערבית מערכת העיכול היא זו שמעבדת את המזון, שוברת אותו ומפרקת אותו לחלקים קטנטנים כדי שהם יוכלו להיספג אל מערכת הדם וכן הלאה לשאר הגוף. לכן, אנשים עם חולשה במערכת העיכול נוטים יותר למצב של חסר דם.
איבוד דם – הסיבה שנשים נוטות יותר מגברים לחסר דם היא בגלל המחזור החודשי. בכל חודש הרחם מתמלאת בדם ומתרוקנת בזמן הוסת, תהליך זה הינו טבעי וחיוני לפוריות האשה. ישנם נשים אשר מאבדות כמות גדולה של דם בוסת והן סובלות יותר מאחרות מסימפטומים של חסר דם. גם לאחר הלידה אשה מאבדת המון דם ולכן נשים רבות סובלות מחולשה, עייפות ודיכאון אחרי הלידה.
חוסר שינה – עפ"י הרפואה הסינית, הדם בגוף מתחדש בלילה במהלך השינה. אנשים אשר עובדים בלילות או ערים יותר בשעות הערב, פוגעים ביכולת הגוף לחדש ולהזין את הדם. מומלץ מאוד לאנשים עם חסר דם ללכת לישון לא מאוחר יותר מ 23:00 בלילה.
גנטיקה קונסטיטוציה – לפעמים אין מה לעשות, אנו נולדים עם חומר גנטי מסוים, עם נטיות וחולשות אשר כל חיינו נתמודד איתם. לפעמים נראה חסר דם גם אצל ההורים, ולפעמים הדבר נגרם מתזונה לקויה במהלך ההריון עצמו, מה שמשפיע גם על עתיד ילדינו.
איזה מאכלים מחזקים דם?
– פירות אדומים – אוכמניות, רימונים, פטל, חמוציות, Gou ji berries, ליצ'י, אפרסק, ענבים כהים, תמרים
– ירקות – סלק, תרד, עלים ירוקים (מנגולד, פטרוזיליה, חסה, עלי בייבי), ירקות שורש (שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, בטטה, ארטישוק ירושלמי, ירקות כתומים (דלעת, דלורית, בטטה, גזר)
– דגנים – אורז מלא, קינואה, שיבולת שועל
– קטניות – עדשים, שעועית מש, שומשום (או טחינה), שקדים
– חלבון מן החי – עוף, בשר, דגים וביצים
עוד מאמרים בנושא
בכל נושא או בעיה.